Tərkibində bol miqdarda protein və lif olan mərci şorbası həm dadlı, həm də sağlam bir yeməkdir.

Yayım tarixi: 04.03.2025

Tərkibində bol miqdarda protein və lif olan mərci şorbası həm dadlı, həm də sağlam bir yeməkdir.

Hazırlanması olduqca sadədir.

Tərkibi:
1 stəkan Günaydın qırmızı mərci
1 ədəd soğan
1 ədəd yerkökü
2 diş sarımsaq
1 y/q tomat pastası
1 ç/q zirə (istəyə bağlı)
1 ç/q duz (zövqə görə)
1 ç/q qara istiot
4 stəkanı su
2 y/q zeytun yağı

Hazırlanması:

İlk olaraq, mərciləri yaxşıca yuyun və 10 dəqiqə suda saxlayın. Bu, mərciyə əlavə olaraq həm təmizlənməsini, həm də daha tez bişməsini təmin edir. Soğanı və sarımsağı incə doğrayıb, yerkökünü rəndələyin. Bir qazanda zeytun yağı əlavə edib, soğanı qızardın. Soğanlar şəffaflaşana qədər qızartdıqdan sonra, sarımsağı əlavə edib bir neçə saniyə qovurun. Üzərinə yerkökünü əlavə edib, bir neçə dəqiqə qarışdırın. Sonra tomat pastasını əlavə edib, qarışdırın və bir neçə dəqiqə bişirin. Yuyulmuş mərciləri və suyu qazana əlavə edin.
Su qaynadıqdan sonra, qapağını örtüb, 20-25 dəqiqə orta odda bişirin.
Mərci və tərəvəzlər yumşaldıqdan sonra, zirə, duz və istiot əlavə edin. Qarışdırın və 5 dəqiqə daha bişirin.
Supunuz hazırdır! Ləzzətli mərci supunu isti-isti, nanə və ya limonla bəzəyərək süfrəyə verə bilərsiniz.