Müxtəlif yeməklərdə istifadə etdiyimiz düyünün faydaları nələrdir?
Release date: 14.05.2024Müxtəlif yeməklərdə istifadə etdiyimiz düyünün faydaları nələrdir?
Tərkibində B1, B2, C, E vitaminləri, natrium, maqnezium, kalsium, dəmir və kalium mineralları var.
Faydaları:
1) Enerji mənbəyidir. Bədənə enerji və qüvvət verir
2) Doyurucudur və beyin fəaliyyətinə yardım edir.
3) Həzmi asanlaşdırır, iştahı artırır və mədə xəstəliklərini müalicə edir.
4) Bağırsaqlar üçün faydalıdır. Tərkibində olan nişasta mədədə həzm olunmur və bağırsağa keçərək, faydalı bakteriyaların yaranmasına yardım edir.
5) Qan təzyiqini tənzimləyir.Düyünün tərkibində az miqdarda natrium olduğu üçün yüksək qan təzyiqi olan xəstələr üçün faydalıdır.
6) Xərçəngin qarşısını alır. Düyünün tərkibində qəhvə rəngli həzm olunmayan liflər vardır. Bu liflər bədəndə xərçəng xəstəliyinin yaranmasının qarşısını alır.
7) Ürək-damar sağlamlığını təmin edir. Düyü kəpəyinin yağı antioksidan xasiyyətə malikdir. Bədəndə xolesterinin səviyyəsini azaldıb, ürək-damarın qüdrətini artırır.
8) Diabet xəstəliyinə faydalıdır. Diabet xəstələri ağ deyil, qəhvəyi düyüdən istifadə edərlərsə, onlar üçün daha faydalı olar. Gün ərzində bir fıncan qəhvəyi düyünü yesəniz, manqana olan ehtiyacınızın 100%-ni təmin etmiş olarsınız.
Similar blogs

Our Social Media Addresses
Follow us on our social media accounts to stay up to date with constantly updated campaigns and information!
Read more

Male Grooming: The Secret to Strength, Self-Care, and Good Appearance
What are the characteristics of the skin? Men's skin is 20-30% thicker than women's skin and contains more collagen fibers. For this reason, men's skin becomes harder, thicker and more elastic. Also, men's skin produces more oil due to hormonal differences, which can lead to oily skin problems and enlarged pores.
Read more
